Na een grote stroom reacties en felicitaties op mijn stukje over mijn nieuwe functie, waarvoor mijn grote dank, ik werd er erg blij van, leek het me dan ook wel aardig om te vertellen hoe het me tot nu toe vergaat.

Het toeval wilde dat de eerste november op een maandag viel en zo kon ik op maandagochtend fris aan mijn nieuwe functie beginnen. Althans, op die maandag dan, want verder sta ik in november ook nog gewoon veel in de zorg gepland. Het is heden ten dagen immers niet zo dat er ergens iemand vandaan kan worden getoverd die mijn reeds geplande diensten over kan nemen.

Praktisch gezien betekent dat dat ik de komende weken twee functies tegelijk aan het doen ben en dan tussendoor ook iets moet met het overdragen van de dingen die ik eerst deed aan degene die dat zal gaan doen.

U zult wel snappen, dat kan gewoon niet. En dus wordt november een soort overgangsmaand waarin ik wat ga ontdekken en verkennen over de nieuwe functie en aandacht ga besteden aan het afronden van de oude. Daarvoor moet ik geloof ik vooral zelf even een soort van mindswitch maken. Ik had me voorgesteld om meteen van alles te gaan doen en ondernemen, maar een pas op de plaats is eigenlijk meer aan de orde.

Wat dan weer niet wil zeggen dat ik niet al van alles geleerd heb;

  • Ik mag van heel veel dingen wat vinden, dat wordt zelfs verwacht en ik vind dat echt heel erg leuk
  • Agenda management is een uitdaging op zich
  • Bij de cursus ‘hoe organiseer ik mijn e-mail’ sluit ik direct aan. Of wellicht start ik een petitie voor een mailarme organisatie
  • Soms is er zo veel aan de hand dat mijn hoogsensitieve hoofd compleet overprikkeld raakt. Best logisch. De kunst is dan om ook weer te ontprikkelen. Ik ga oefenen.
  • En had ik al gezegd dat ik het leuk vind?

Best een prima eerste week dus. Ik leerde van alles, liet vast een berg steken vallen en hoop dan maar dat de collega’s dat ook aan me teruggeven. Mijn eigen verwachtingen moet ik wel een beetje temperen en ik heb er zin in om volgende week weer verder te gaan. Recht zo die gaat!