Na drie weken heel hard vakantie vieren, zo’n fietsvakantie is best effectief als je even echt uit de dagelijkse sleur wilt geraken, was het maandag wennen aan de wekker. Die ging extra vroeg, want na drie weken is het bijlezen best een klus.

Het was zelfs nog donker, dat is altijd een domper want het wordt dan pijnlijk duidelijk dat de zomer echt op zijn eind loopt. En aan de andere kant was het ook gewoon weer leuk om de collega’s te zien en kreeg ik superveel toffe reacties op onze wat onorthodoxe manier van vakantie vieren.

De eerste twee uur waren wat onwennig en daarna voelde de vakantie eigenlijk alweer ver weg. Er is immer veel te doen en daarnaast was deze week de aftrap van de opleiding tot verpleegkundig specialist.

Om het extra uitdagend te maken reden er op dinsdag en woensdag geen treinen in Brabant en juist op die dagen moest ik naar Tilburg. Gelukkig hebben we ontzettend lieve buren die hun auto konden missen, want gek genoeg zag ik het fietsen naar Tilburg niet zo zitten.

Na twee dagen overspoeld te zijn met informatie en introducties was ik net zo gaar als enthousiast. Ik ben echt ontzettend blij dat ik deze opleiding mag gaan doen en het werd nog duidelijker dat ik me de komende tijd geen moment hoef te vervelen.

De berg huiswerk en leeswerk is bepaald serieus te nemen en alleen al het aanbrengen van structuur in het hele proces is een klus opzich. Daarnaast moet er ook tweeëndertig uur gewerkt worden.

Al dat huiswerk is vooralsnog gelukkig hartstikke interessant en zodra die structuur er daadwerkelijk is, zal het allemaal wel gaan lopen. De kop is er in ieder geval af.