Naar aanleiding van mijn stukje over de ervaringen met Rapunzel mocht ik verder kennismaken met de nieuwere luiers van Tots Bots. Recent werd het zogenaamde PeeNut wrap systeem geïntroduceerd en alleen al vanwege de geweldige naam was ik hier erg nieuwsgierig naar.

Babybum was zo sympathiek om een PeeNut wrap met een nieuw printje en een set inleggers ter review beschikbaar te stellen. Een paar weken geleden voegde ik de BeeKind wrap en een setje Pads toe aan mijn luierstash. Testen maar!

Het PeeNut systeem is op twee manieren inzetbaar. Ten eerste is de wrap een overbroekje, voor over bijvoorbeeld de Bamboozles. Daarnaast kun je er door de Pads in te klikken een Snap-In-One (SIO heet dat in wasbareluierland) van maken. Ik vind dat een elegant idee.

Over de kwaliteiten als gewoon overbroekje van de PeeNut wrap ben ik bijzonder enthousiast. Het broekje voelt fijn, niet zo plastic, aan, heeft zachte randjes, sluit mooi aan en is gemakkelijk om te doen. En, bepaald niet onbelangrijk, hij is waterdicht. Dat klinkt flauw, maar de ervaring leert dat dit wel eens anders is.

Ook met de Pads ben ik blij. Een set bestaat uit twee van die dingen waarbij het idee is dat je ze los en samen kunt gebruiken. Één inlegger in de wrap vind ik echt wat mager qua absorptie, dan moet er al snel weer verschoond worden. De dubbele inlegger is voor overdag echter prima werkbaar en het voordeel daarvan is dat het dan een mooi slank luiertje is.

De losse inleggers zijn bij grote plassers ook nog te gebruiken als extra absorptie over de bamboozle in de nacht. Of dat nou helemaal de bedoeling is weet ik niet, maar het past allemaal.

Laatste punt waar ik het over wil hebben is het uiterlijk van de PeeNut (en sowieso van Tots Bots luiers trouwens). Want hoewel het eigenlijk nergens over gaat, luiers zitten immers onder kleren, wil het oog ook wat. De broekjes hebben leuke printjes en zelfs de inleggers zijn met gezellige streepjes beschikbaar.

Ik koos dus voor het BeeKind printje. Want Beeing around en BeeKind matchen natuurlijk mooi. Samen met de Rumble en de Whirl vormde de BeeKind een nieuwe collectie, maar er zijn nog veel meer leuke printjes verkrijgbaar. Ik hou er van.

BeeKind printje, superleuk toch.


Wat mij betreft een absolute aanrader dus, het PeeNut systeem. Ik heb daarom mijn ideale (overigens imaginaire) luierstash een beetje aangepast. Die bestaat nu uit een stuk of tien Bamboozles, een aantal Easyfits, vier of vijf PeeNut wraps en een setje of tien van de Pads. Daar kun je dan de gehele luierperiode mee vooruit, en dat voor zeker drie kinderen.
Voor de goede orde, er is hier sprake van een gesponsord artikel. 

Foto’s: deze prachtige foto’s van de babydochter met haar mooie luier werden gemaakt door Janneke. Daarover later meer!