De kleuterzoon en ook de peuterdochter zijn niet ontzettend kieskeurig in met wie ze omgaan. Met het ene kindje wordt leuker gespeeld dan met het andere, maar dat lijkt me logisch. Een mens is nu eenmaal niet met iedereen even goede vrienden.

Ik vind het altijd wel heel erg leuk om te zien dat er een paar vriendjes en vriendinnetjes zijn met wie een extra klik is. Op school natuurlijk, maar zeker ook daarbuiten. Als mamma heb ik daar toch ook een zekere hand in, want als je de kindjes niet bij elkaar zet, worden ze sowieso geen vrienden.

Het is dus best wel logisch dat het kleutervriendje en zelfs al iets ouder vriendinnetje goed matchen met kleuterzoon en peuterdochter. Hun mamma en ik vinden het erg gezellig om geregeld af te spreken.

Zo deden we een meet in de bibliotheek, en het was meteen gezellig. Met name de peuterdochter en het kleutervriendje hebben een leuke klik. Het duurde nog geen vijf minuten of ze zaten heel gezellig samen in een boek te kijken.

Het is ook handig dat ze gewend zijn aan de kleuterzoon die met zo’n enorm kussen ter beschikking eerst even moet gaan spelen. Ik vond het een mooi beeld.