Het water op de foto hier boven mag er rustig uit zien, dat gold bepaald niet voor de enorme plons water die de afgelopen dagen huishield in Duitsland, België en Limburg. Wat een ravage werd er aangericht, en wat een leed ook daar in Duitsland en België. Ik hoop dat we als Nederland hulp aanbieden aan de zuider- en oosterburen. Acuut, maar wellicht ook op termijn. Dat lijkt me wel van toepassing, niet in de laatste plaats omdat men in Duitsland vorig jaar zonder moeilijk te doen voor onze Coronapatiënten zorgde.

Het nieuws van het letterlijk overspoelen volgde op een figuurlijke variant, namelijk die van Corona besmettingen. Het nieuws nam deze week wel apocalyptische vormen aan. De man en ik volgden het allemaal met angst en beven. Uiteraard omdat het verschrikkelijk is voor betrokkenen. En omdat wij voornemens zijn om komende week naar Duitsland te gaan. Om daar dwars door compleet overspoeld gebied te gaan fietsen.

Onze vakantie dreigde daarmee in het water te vallen en ik moet bekennen dat ik me daardoor ook wat overspoeld voelde. Het is kinderachtig en egoïstisch en kortzichtig natuurlijk, maar ik wil zo graag weer eens ongecompliceerd op avontuur.

Ook qua werk heb ik zo af en toe het idee wat overspoeld te raken maar het is wel fijn om te kunnen constateren dat ik daar vervolgens geen last van heb. Ik doe wat ik kan en eenmaal thuis laat ik het dan doorgaans prima weer los.

Ondanks deze constatering is het tijd voor vakantie. Even alles laten voor wat het is om met zijn allen te gaan resetten. We willen weer eens een fietsavontuur gaan beleven om de reset te bewerkstelligen maar vooral omdat het tof is.

Na dus wat overspoeld te zijn door al het ingewikkelde nieuws en trouwens ook door de status van ons huishouden, zag ik die hele vakantie eigenlijk niet meer zo zitten. Gelukkig is de man wat actiever ingesteld en hij is gewoon begonnen met voorbereiden.

Zoals het er nu voor staat vertrekken wij daarom zaterdag, op de verjaardag van de groepvierzoon per trein richting Duitsland. Met wat Corona bewijzen, vaccinatiestatussen, mondkapjes en een aangepaste route als extra bagage. We kunnen immers altijd terug gaan als het tegenvalt.

De voorbereidingen zijn in gang gezet en ik krijg er zowaar inmiddels een beetje zin in!