Het woord schleife blijkt lus te betekenen en daarmee is de Saarschleife een lus in de rivier. Weinig efficiënt als je van a naar b wilt, maar het levert wel een spectaculaire plek op. We fietsen naar het punt precies halverwege de lus en zetten daar de fietsen bij het water.

Volgens vriend Google zou het mogelijk zijn om er omhoog te fietsen maar in de praktijk was dat niet echt aan de orde. Er stond zelfs een waarschuwing dat het pad voor geoefende wandelaars was.

Het werd een mooie wandeling. Eenmaal boven belandden we opeens in een toeristische attractie. Met heeft er namelijk een soort boomkroonpad gemaakt met als letterlijk hoogtepunt een toren waar je op kunt wandelen. Het uitzicht was inderdaad spectaculair.

De kleuterdochter was, uiteraard, helemaal enthousiast over de mascotte van de attractie en besloot haar zakgeld uit te geven aan een knuffelvariant ervan. De groepvierdochter kon niet achterblijven en investeerde in een vleermuis. Het leverde heerlijke speeltaferelen op.

Na onze klimonderbreking was het doel Saarbrücken. Dat was nog een aardig eindje fietsen maar verliep best soepel. Onderweg drinken we koude cola en koffie bij de Mac en aten ook nog ergens een ijsje. Het hotel wat de man vond had een soort van kookvoorziening en zo konden we mooi een simpele maaltijd bereiden.

Intussen komen we langzaam in de buurt van het centerparcs huisje dat we voor het weekend huurden. Fijn vooruitzicht!