Deze stad blijkt de hoofdstad van de provincie Saarland en, ik vermoed, genoemd naar de brug uit de vijftiende eeuw die beide delen van de stad verbindt. Het is een echte drukke stad compleet met snelweg dwars er dwars doorheen.

We kookten er dus zelf en sliepen er lekker. We deden het de volgende ochtend rustig en planden, mede dankzij mijn standaard vakantie-buikprobleem-episode, een betrekkelijk rustige dag. We ontbeten, fietsen via de supermarkt naar een park met speelplaats en dronken daar op het gemak koffie terwijl de kids zich heerlijk vermaakten.

Nadien speelden we letterlijk een rondje toerist in de stad en bekeken het slot en de paleizen. En daarna moest er nog een kilometer of twintig worden gefietst naar de volgende slaapplaats die werkelijk in the middle of nowhere lag.

De man ging samen met de kids zwemmen in een prachtig gelegen freibad en daarna aten ze pizza. Ik maakte zelf van de gelegenheid gebruik vooruit naar de slaapplaats te gaan en een paar uur te slapen.

Er was nog even wat gedoe met boekingen en beschikbaarheid van kamers maar uiteindelijk kwam alles goed. We hadden prima kamers en er werd lekker geslapen. Grappig details was dat de eigenaar van de hele toestand er ook een tandartspraktijk op nahield. Onze guppen zijn weer voorzien van nieuwe tandenborstels.