De eerste dag van de studietrip stond in het teken van naar ik aanneem de grootste attractie hier in de buurt. Ik zou natuurlijk iets kunnen zeggen over het groepsproces en de waarde van leuke uitjes daarvoor, daar is vast ook wel iets van waar immers. Maar de trip naar de Niagara Falls heeft echt weinig te maken het educatieve doel van deze reis en dat hoeft ook gewoon niet.

We werden om negen uur in een bus geladen en naar verschillende bezienswaardigheden op de route naar de watervallen gebracht. We bezichtigden een klein schattig dorpje, een mooi monument, bekeken de brug naar de Verenigde Staten en gingen daarna natuurlijk naar de watervallen.

Daar mochten we eerst met z’n allen in een boot. Een avontuur opzich, er varen rondvaartachtige boten richting de watervallen en weer terug. Dat klinkt wat suf, dat is het niet. Iedereen wordt uitgerust met een plastic poncho en dat is geen overbodige luxe. Wat een natuurgeweld. In de buurt van de falls is zowel het geluid als het water als het uitzicht ronduit overweldigend.

Het mag dan een toeristische toestand zijn, ik vond het fantastisch om mee te maken. Na de boottocht was er tijd om wat rond te kijken. Dat gaf de mogelijkheid om wat stroomopwaarts te lopen. Ik zal niet ontkennen dat ik de hoeveelheid toeristen en het attractiegehalte wat storend vond maar dat neemt niet weg dat de watervallen ontzettend indrukwekkend zijn.

Toen er op een goed moment zelfs regenbogen te zien waren, gingen mijn gedachten nog even naar de man die zijn moeder na zijn speech op haar uitvaart met het lied ‘She’s a rainbow’ herdacht. U begrijpt, ik hield het niet droog maar met zonnebril en sowieso al veel water zag niemand dat.

Na al het natuurgeweld aten we met zijn allen in het plaatselijke Hardrock café. Toch mooi dat ik dat ook af kan strepen, het kopen van een T-shirt heb ik maar gelaten. Vervolgens duurde de rit terug naar Toronto langer dan gepland door allerlei files op de zondagavond. Ach ja, als dat het ergste is…

Een fantastische en super drukke dag. Gaaf om zo mee te maken en leuk om dat met de klasgenoten te doen. Maandag begint het dan serieus te worden met verschillende lectures over de zorg, door nurse practitioners, in Canada. Ook leuk!