Alsof het allemaal nog niet druk genoeg is, hebben de man en ik ons in een nieuw avontuur gestort. In alle eerlijkheid weet ik nog niet zo goed wat ik er van moet vinden. Het vraagt namelijk om een verbetering van mijn fysieke conditie én ik zal mijn best moeten gaan doen de man een beetje bij te houden.

De man was bij de atletiekvereniging gewezen op het bestaan van een adventure race die ook nog eens in Eindhoven wordt georganiseerd. Onderdelen van de betreffende race zijn oriëntatie, mtb, hardlopen, steppen, kano en dan nog wat ‘special tasks’. Het blijkt mogelijk om als gemixt team (als in een man en een vrouw) mee te doen en het leek de man dus erg leuk om met mij mee te doen.

Ik was daar in eerste instantie bepaald verbaasd over. Mijn fysieke conditie is momenteel niet direct fantastisch te noemen (ook niet heel dramatisch hoor, maar toch) en die van hem is werkelijk idioot goed. Tel daar het immer aanwezige man-vrouw verschil bij op en u kunt zich het verschil tussen hem en mij voorstellen.

Maar ja, ooit deden we regelmatig dit soort activiteiten samen, hoewel de race-vorm wel een nieuw element is, en daar vermaakten we ons toch uitstekend mee. De man was zo schattig enthousiast dat ik dan toch maar ingestemd heb en nu zijn we dus ingeschreven.

Het avontuur moet eind september plaats gaan vinden en ik heb er, hoewel ik het idee leuk vind, wat gemengde gevoelens bij. Ik zal namelijk behoorlijk aan de bak moeten om met name het hardlopen überhaupt te kunnen volbrengen.

De vakantie komt nogal goed uit, want met een beetje geluk kan ik dan weer meer ruimte inbouwen om te gaan hollen. Ik ben erg benieuwd hoe dat me zal vergaan want hoewel ik vorig jaar nog 21 kilometer door Berlijn draafde, is het lopen inmiddels bepaald op de achtergrond geraakt.

Aan de bak dus. Hoewel ik dus niet zo goed weet wat er van te vinden, is het ook een mooie stok achter de deur. Hopelijk is er over een paar maanden sprake van een fitte vios en wordt de adventure race een feestje.