Heb je wel eens dat iets niet helemaal lekker valt? Dat iets waar je normaal niet direct heel druk over zou doen je in het verkeerde keelgat schiet? Het overkwam me maandag aan het eind van de middag.

Het begon sowieso al met het feit dat het maandag was. Dat is niet mijn favoriete dag en dat komt niet eens doordat het de eerste dag van de week is. Het is op maandag al ruim vijf jaar zwemlesdag en dat blijft een toestand. Rond die zwemles moet er ook gekookt, de appie komt meestal boodschappen brengen, het is altijd druk.

Deze variant was extra vervelend want ik had de avond er voor ontdekt dat de man niet thuis zou zijn. Die had iets met werk en dat vast en zeker eerder gezegd, maar ik had het niet opgeslagen. Dus toen hij tussen neus en lippen door vroeg of ik zijn afwezigheid scherp had, was ik ‘not amused’.

Maar goed, zwemles dus. Ik had bedacht van de nood een deugd te maken en zelf even te gaan lopen op de loopband. Ik heb een aantal weken geleden mijn enkel verstuikt en het leek me niet zo gek om voorzichtig te beginnen.

Derhalve stonden de kleuterdochter en ik keurig om kwart voor zes in de juiste outfits bij het zwembad. Er bleek echter geen zwemleraar. De beste jongen was op vakantie en schijnbaar was er iets misgegaan bij het regelen van vervanging.

Er kwam geloof ik welhaast stoom uit mijn oren. Normaalgezien ben ik best vergevingsgezind, maar ik kon het er niet bij hebben. Ik begon met het uiten van mijn onvrede tegen de badmeester die daar gewoon zijn werk deed en er ook weinig aan kon doen.

Vervolgens ben ik na het terug aankleden nog even verder gegaan bij de receptie. Dat leverde natuurlijk niets op en die arme dame daar had ook geen oplossing. Uiteindelijk zei ze me maar toe dat ze de manager zou laten bellen.

Later op de avond vertelde ik dit verhaal nog altijd een beetje verontwaardigd aan de man. Hij grinnikte er maar eens bij, lekker assertief zo vond hij. Ik heb intussen zelf al weer een beetje spijt van de hele actie, hoewel ik me volgens mij heus aan de fatsoensnormen heb gehouden.

Laten we maar hopen dat het de volgende keer weer gewoon goed gaat met zwemmen en dat er binnenkort ook een keer een B-diploma kan worden behaald.