Het schakelen gaat nog even rustig verder… We waren de afgelopen dagen druk in de weer met het oplappen van fietsen en het op orde brengen van het huishouden. De intentie was om op maandag te beginnen aan een volgend fietsavontuur.

We willen vanuit Eindhoven eerst zuidwaarts gaan en dan als we in België zijn rechtsaf slaan met als doel bij de kust uit te komen. Dan noordwaarts en op een goed moment weer rechts terug richting de lichtstad.

Gedurende de voorbereidingen keken we af en toe met een schuin oog richting de weerberichten en dat stemde ons wat ongerust. In principe zijn we van het soort ‘slecht weer bestaat niet, een slechte uitrusting wel’, maar fietsen in de regen is gewoon niet zo leuk.

Een camping is in de regen ook al niet fantastisch, zeker als je weet dat we twee kleine trekkerstentjes hebben en bijzonder weinig ruimte om spullen mee te nemen waarmee we ons in die tentjes kunnen vermaken.

Toen op zondagavond bleek dat de fiets van de groepvijfdochter een probleem heeft wat echt opgelost moest worden en er de komende dagen zo’n beetje non-stop regen wordt verwacht hebben we besloten om in ieder geval niet op maandag te gaan vertrekken.

Hoe de komende dagen er wel uit gaan zien is nog niet helemaal duidelijk. We willen natuurlijk heel graag fietsen, maar met de plons water die voorspeld wordt is dat niet echt een optie. We kunnen thuisblijven en afwachten tot het beter wordt of een alternatief plan bedenken.

Daar gaan we dan maar eens rustig over nadenken. Ik ben in ieder geval geheel bij met de was. Daar ga ik dan maar eens op mijn gemak van genieten.

Hier was het nog droog…